Veneretki saareen

Hyppää M/S Misun kyytiin ja valloita luonnontilainen kalliosaari paikallisoppaan avulla.

Veneretkellä tutustut rosoiseen ja historiaa huokuvaan Kotkan saaristoon. Retken aikana rantaudumme luonnontilaiseen saareen, jossa on mahdollista kokea ainutlaatuinen saaristoluonto saaressa liikkuen. Seistessäsi saaren korkealla kalliolla, näet ulappaa ja saaristoa joka suunnassa. Saarta ympäröivä aava merimaisema on voimaannuttava ja mykistävä kokemus. Veneretken reitti kulkee paikoin sellaisia väyliä pitkin, joita suuremmalla aluksella ei pystytä kulkemaan. Retken aikana saat myös mielenkiintoista tietoa alueen saaristosta, luonnosta ja historiasta. Kierros toteutetaan kiireettömästi, joustavasti ja yksilöllisesti perinteisellä paikallisella yksityisomisteisella puuveneellä.

Retken kesto: n. 4h, josta saaressa 2h

Sisältöelementit:

 • Puuvenenostalgia vanhan ajan malliin – tunnelma, moottorin tasainen hyrinä, puuveneen tuoksu, rauhallinen matkanteko.
 • Vietä aikaa tärkeiden läheistesi tai työtovereidesi kanssa merellä rennossa ilmapiirissä.
 • Kotkan lähiympäristön saaristo tulee tutuksi niin maisemien kuin historiankin puolesta.
 • Kierros on lyhyt, mutta elämyksellinen: maisemat ovat monipuoliset ja vaihtuvat taajaan.
 • Koe luonnontilainen saari, jossa turistit vierailevat harvoin.
 • Koe Itäisen-Suomenlahden saaristo ja Kotkan kansallinen kaupunkipuisto.

Lisäpalvelut:

Eväskori mukaan, nuotio makkaranpaistoa varten, pannukahvit

Huomioitavaa

Retken turvallisuudesta, turvavarustuksesta ja pelastusliiveistä vastaa aluksen kippari. Asiakkaan tulee huolehtia merelle ja säätilaan sopivasta asianmukaisesta pukeutumisesta. Varaa mukaan juotavaa ja tarvittaessa evästä tai tilaa ne Seilori Jepsun kautta ennakkoon. Veneessä ei ole tarjoilua eikä WC:tä.

Paikkakunta ja lähtöpaikka:

Lähtö ja paluu joko Sapokan pienvenesatamasta kahvila Tulikukon laiturista (Sapokankatu 3, 48100 Kotka) tai Merikeskus Vellamon vierasvenelaiturista Kantasatamasta (Tornatorintie 99, 48100 Kotka).

Lähtö- ja paluupaikka myös sovittavissa erikseen.

Vene ei sovellu liikuntarajoitteisille kovinkaan hyvin, sillä veneeseen kulkeminen tapahtuu kapeita laitoja pitkin ja rantautuminen saareen tapahtuu keula kallioon kiinni –tyyppisesti, ilman laituria. Saaressa maasto on paikoin erittäin hankalasti kuljettavissa, koska liikumme kallioisilla ja kivisillä rannoilla. Kipparilla on oikeus perua/siirtää matka tai muuttaa matkareittiä, mikäli säätila; tuuli, sade, myrsky tai muu ylitsepääsemätön este sitä vaatii (force majoure) tai mikäli matkustajan/matkustajien kunto estää turvallisen matkan toteuttamisen. Sateen yllättäessä vene tarjoaa suojan kastumiselta, mutta kuomu saattaa rajoittaa näkyvyyttä. Tuuli ja aallot saattavat helposti keinuttaa venettä, mikä ei ole vaarallista, mutta saattaa aiheuttaa pahoinvointia.

Vene on perinteinen puuvene, jossa ei ole suurempia mukavuuksia, kuten wc:tä.

Huomio! Saaristossa esiintyy punkkeja. Ota tämä huomioon vaatetuksessa ja rokottaudu tarvittaessa puutiaisaivokuumetta vastaan.

Hinta

350 euroa / 1-10 henkilöä.  Maksimissaan 10 henkilöä.

Hinta sisältää pelastusliivit, Seilori Jepsun palvelut ja opastuksen, verot (ALV 10%).

Lue matkaehdot ennen matkaa:

Matkaehdot 

Ota yhteyttä ja varaa matka

  Yhteystiedot

  Puhelinnumero: +358 50 367 8301

  Sähköposti: info@seilorijepsu.fi

  Jepsun art & craft

  y-tunnus: 3107366-7