Kotkansaaren ympäri

— linnoituksesta satamakaupungiksi

Kotka on saari, joka sopii hyvin koettavaksi mereltä käsin. Kaupunkiympäristö, satama ja luonto nivoutuvat täällä upeasti yhteen. Ennen kaupunkia nykyisellä Kotkansaarella oli kymiläisten laidunmaita. 1800-luvun alussa paikalle rakennettiin mahtava Ruotsinsalmen linnoituskaupunki, joka oli yksi Suomen suurimmista kaupungeista tuohon aikaan. Linnoituskaupungin tuhon jälkeen teollistuminen sai Kotkan nousemaan uuteen lentoon. Sahat, satama ja teollisuus määrittelivät kaupunkikuvan täysin uuteen muotoon. Kaikista näistä kerrostumista on nähtävillä hienoja esimerkkejä tällä Kotkansaaren ympäri tehtävällä matkalla. Satamat, linnoituskaupungin rauniot, tehtaat sekä Venäjän suuriruhtinaan perintö: keisarillinen kalastusmaja ovat tärkeitä asioita Kotkalle. Tietysti meri kuuluu myös tuohon luetteloon ja tämä retki, jos mikä antaa arvon myös merelle.

 

Veneretken reitti kulkee paikoin sellaisia väyliä pitkin, joita suuremmalla aluksella ei pystytä kulkemaan. Retken aikana saat myös mielenkiintoista tietoa alueesta, saaristosta ja historiasta. Kierros toteutetaan kiireettömästi, joustavasti ja yksilöllisesti perinteisellä paikallisella yksityisomisteisella puuveneellä.”

Kesto n. 2h

Sisältöelementit:

 • Puuvenenostalgia vanhan ajan malliin – tunnelma, moottorin tasainen hyrinä, puuveneen tuoksu, rauhallinen matkanteko
 • Kotkansaaren ympäristö – satamat, tehtaat, linnoitukset, sillat tulevat tutuiksi niin historian kuin maisemien puolesta
 • Matka on vaihteleva – sekä rakennettua ympäristöä että aavaa merta ja saaristoa
 • Koe Kotkan ympäristön vedet ja Kotkan kansallinen kaupunkipuisto

Lisäpalvelut:

Eväskori mukaan

Huomioitavaa

Retken turvallisuudesta, turvavarustuksesta ja pelastusliiveistä vastaa aluksen kippari. Asiakkaan tulee huolehtia merelle ja säätilaan sopivasta asianmukaisesta pukeutumisesta. Varaa mukaan juotavaa ja tarvittaessa evästä tai tilaa ne Seilori Jepsun kautta ennakkoon. Veneessä ei ole tarjoilua eikä WC:tä.

Paikkakunta ja lähtöpaikka:

Lähtö ja paluu joko Sapokan pienvenesatamasta kahvila Tulikukon laiturista (Sapokankatu 3, 48100 Kotka) tai Merikeskus Vellamon vierasvenelaiturista Kantasatamasta (Tornatorintie 99, 48100 Kotka).

Lähtö- ja paluupaikka myös sovittavissa erikseen.

Vene ei sovellu liikuntarajoitteisille kovinkaan hyvin, sillä veneeseen kulkeminen tapahtuu kapeita laitoja pitkin ja rantautuminen saareen tapahtuu keula kallioon kiinni –tyyppisesti, ilman laituria. Saaressa maasto on paikoin erittäin hankalasti kuljettavissa, koska liikumme kallioisilla ja kivisillä rannoilla. Kipparilla on oikeus perua/siirtää matka tai muuttaa matkareittiä, mikäli säätila; tuuli, sade, myrsky tai muu ylitsepääsemätön este sitä vaatii (force majoure) tai mikäli matkustajan/matkustajien kunto estää turvallisen matkan toteuttamisen. Sateen yllättäessä vene tarjoaa suojan kastumiselta, mutta kuomu saattaa rajoittaa näkyvyyttä. Tuuli ja aallot saattavat helposti keinuttaa venettä, mikä ei ole vaarallista, mutta saattaa aiheuttaa pahoinvointia.

Vene on perinteinen puuvene, jossa ei ole suurempia mukavuuksia, kuten wc:tä.

Huomio! Saaristossa esiintyy punkkeja. Ota tämä huomioon vaatetuksessa ja rokottaudu tarvittaessa puutiaisaivokuumetta vastaan.

Hinta

200 euroa / 1-10 henkilöä.  Maksimissaan 10 henkilöä.

Hinta sisältää pelastusliivit, Seilori Jepsun palvelut ja opastuksen, verot (ALV 10%).

Lue matkaehdot ennen matkaa:

Matkaehdot 

Ota yhteyttä ja varaa matka

  Yhteystiedot

  Puhelinnumero: +358 50 367 8301

  Sähköposti: info@seilorijepsu.fi

  Jepsun art & craft

  y-tunnus: 3107366-7