Ruotsinsalmen kierros

Hyppää mukaan aikamatkalle 230 vuoden taakse Ruotsinsalmen taisteluiden tärkeimmille paikoille. Näe venäläisten ja ruotsalaisten alusten ryhmittymisalueet sekä monien nykyisin tunnettujen hylkyjen paikat. Voit aistia taistelun tunnelman kulkiessamme kapeikkojen ja salmien lävitse. Ympäröivien saarten kalliot ovat todistaneet tykkien kumun ja laivojen uppoamiset. Venekierroksemme aluksi suuntaamme Ruotsinsalmen kapeikkoon, jonka salmiin oli upotettu kulkemisen estämiseksi useita kulkuesteitä. Ruotsinsalmesta suuntaamme taistelun keskipisteeseen eli Kotkan, Mussalon ja Lehmäsaaren väliselle alueelle. Täällä kohtasivat Ruotsin ja Venäjän yhteensä reilut 400 alusta. Samaiselle alueelle upposi taistelussa lukematon määrä ruotsalaisia ja venäläisiä aluksia. Taistelun keskipisteessä sijaitsee nykyisin Kukourin linnake, joka rakennettiin Ruotsinsalmen taistelun jälkeen. Käymme Kukourissa, jonka muureilla on helppo kuvitella miltä silloin on alueella näyttänyt. Näe ja koe taistelupaikat itse!

 

Venekierroksen avulla tutustut hyvin Kotkan edustan saaristoon ja Ruotsinsalmen taisteluiden tapahtumapaikkoihin. Kierroksella on mahdollista nähdä taistelupaikat tavallisen ”kansan” ja merimiehen silmin, koska kierros toteutetaan pienehköllä veneellä. Reitti kulkee paikoin sellaisia väyliä pitkin, joita suuremmalla aluksella ei pystytä kulkemaan. Venekierroksen aikana saat kipparilta lisätietoa taistelutapahtumista ja alueen muusta historiasta. Kierros toteutetaan kiireettömästi, joustavasti ja yksilöllisesti perinteisellä paikallisella yksityisomisteisella puuveneellä.

Kesto n. 2 h

Sisältöelementit:

 • Puuvenenostalgia vanhan ajan malliin – tunnelma, moottorin tasainen hyrinä, puuveneen tuoksu, rauhallinen matkanteko,
 • Ruotsinsalmen taistelun paikat ja historia tulevat tutuiksi.
 • Kierros on lyhyt, mutta elämyksellinen: maisemat ovat monipuoliset ja vaihtuvat taajaan.
 • Koe Itäisen-Suomenlahden saaristo ja Kotkan kansallinen kaupunkipuisto.

Lisäpalvelut:

Eväskori mukaan

Huomioitavaa

Retken turvallisuudesta, turvavarustuksesta ja pelastusliiveistä vastaa aluksen kippari. Asiakkaan tulee huolehtia merelle ja säätilaan sopivasta asianmukaisesta pukeutumisesta. Varaa mukaan juotavaa ja tarvittaessa evästä tai tilaa ne Seilori Jepsun kautta ennakkoon. Veneessä ei ole tarjoilua eikä WC:tä.

Paikkakunta ja lähtöpaikka:

Lähtö ja paluu joko Sapokan pienvenesatamasta kahvila Tulikukon laiturista (Sapokankatu 3, 48100 Kotka) tai Merikeskus Vellamon vierasvenelaiturista Kantasatamasta (Tornatorintie 99, 48100 Kotka).

Lähtö- ja paluupaikka myös sovittavissa erikseen.

Vene ei sovellu liikuntarajoitteisille kovinkaan hyvin, sillä veneeseen kulkeminen tapahtuu kapeita laitoja pitkin ja rantautuminen saareen tapahtuu keula kallioon kiinni –tyyppisesti, ilman laituria. Saaressa maasto on paikoin erittäin hankalasti kuljettavissa, koska liikumme kallioisilla ja kivisillä rannoilla. Kipparilla on oikeus perua/siirtää matka tai muuttaa matkareittiä, mikäli säätila; tuuli, sade, myrsky tai muu ylitsepääsemätön este sitä vaatii (force majoure) tai mikäli matkustajan/matkustajien kunto estää turvallisen matkan toteuttamisen. Sateen yllättäessä vene tarjoaa suojan kastumiselta, mutta kuomu saattaa rajoittaa näkyvyyttä. Tuuli ja aallot saattavat helposti keinuttaa venettä, mikä ei ole vaarallista, mutta saattaa aiheuttaa pahoinvointia.

Vene on perinteinen puuvene, jossa ei ole suurempia mukavuuksia, kuten wc:tä.

Huomio! Saaristossa esiintyy punkkeja. Ota tämä huomioon vaatetuksessa ja rokottaudu tarvittaessa puutiaisaivokuumetta vastaan.

Hinta

200 euroa / 1-10 henkilöä. Maksimissaan 10 henkilöä.

Hinta sisältää pelastusliivit, Seilori Jepsun palvelut ja opastuksen, verot (ALV 10 %).

Lue matkaehdot ennen matkaa:

Matkaehdot

Ota yhteyttä ja varaa matka

  Yhteystiedot

  Puhelinnumero: +358 50 367 8301

  Sähköposti: info@seilorijepsu.fi

  Jepsun art & craft

  y-tunnus: 3107366-7